Wednesday, December 14, 2011

Salah Faham : 12 Hari Lagi





Minggu lepas ,menghadirkan diri ke majlis perkahwinan seorang classmate.Tidak pergi berseorangan,tetapi di temani oleh seorang ex offismate dulu yang kini sudah menjadi seorang anggota polis bantuan di daerah tempat aku menetap kini.Perancangan asal,pergi bertiga dan di saat akhir kawan aku memberitahu dia tidak dapat menyertai kami kerana punya urusan lain.

Aku tahu pergi secara berpasangan boleh bikin salah faham di kalangan teman-teman lain lantaran aku sendiri masih belum punya ikatan dengan sesiapa.lagi pula secara kebetulan kami memakai pakaian yang sama warna "merah".Dan seperti yang di jangka,menjadi bahan sepanjang majlis berlangsung.Aku sendiri terpaksa tebal muka dan sedaya mungkin cuba menjelaskan kedudukan sebenar.Tetapi Polis F seperti tidak kisah dan dia nampak agak tenang,hanya senyum setiap kali di usik teman-teman.










Polis F...
lama lost contact dengan aku
dan kini dia muncul semula
kembali mencari aku
selepas 4tahun tidak berhubung.


20 comments:

lieynanilaz said...

ada kisah ke dengan polis F tu...
kalau sekadar kawan...buat tak tahu sudah...:)

missSenget said...

kalau takda apa-apa takyah laa gabra..

ke takut orang kata..

"eh semalam dengan orang lain..arini dengan orang lain..?? " =P

hanaahmad said...

aku pun selalu takut dengan kata2 orang sedangkan takde apa2 pun. chillex je. ;)

~* chirpy_chummy *~ said...

jodoh?hehehe

ghost writer said...

polis F berjaya meneutralkan situasi mengikut apa yang dipelajarinya..

mungkin juga dia suka orang lain memperkatakan begitu.

HEROICzero said...

dia juga sama gelisah sebenar nya!

Waqheh said...

mcm citer kisah cinta polis hong kong plak....

Afiq Ah said...

keadaan semakin rumit.

bikin biasa - biasa sahaja ya.

~SaL IjOu~ said...

kebetulan pakai baju sama tu..harus kene bahan..tp kalo xde apa..cool aja ya~ ^^

Afiq Ah said...

ada orang hantar mail.

Faaein Talip Roy said...

Polis F itu sudah berpunya?

Kalau belum.. sudah pasti dia mencari kamu untuk sesuatu yang lebih bahagia barangkali?

Ada jodoh tak kemana..


Hehehe.. =P

Larasephia said...

Jangan harap dulu.
JANGAN.

maCy said...

err berapa tahun tu?

um, bdw, kenapa dengan gambar?
pernah beberapa kali disoal rakan2 blogger. seperti menyimpan suatu makna kata mereka.

dill said...

huhu. saye pun selalu kene bahan. padahal tak de mende pun.

dill.

ch!natsu said...

polis f lebih redha..
mgkin kamu juga ptot begitu..

lagu ini sgguh menusuk kalbu..~

monologtinism said...

polis F cool.
tak apa, handle macam biasa.
dia cuma seorang antara berjuta orang yang ditakdirkan termasuk dalam jalan cerita kehidupan kau.
mungkin jodoh mungkin tidak..

hara said...

danger2~
tp buat cool je
besela mulut org

puteri said...

=)

i like ur writing style!

si ngokngek said...

buah mulut boleh jd doa,haha
setankan kata-kata orang

Ayu Azuri said...

:)

apa pun , teruskan melangkah ke alam yang lebih sempurna . . . Good Luck !